top
Blogindlæg I gang igen

I gang igen

Vi holdt nogle ugers pause fra gudstjeneste i løbet af juli, men nu er vi i gang igen. Vi holdt den første gudstjeneste forrige søndag, hvor vi godt kunne mærke, at mange stadig var på ferie. Men det blev alligevel en dejlig gudstjeneste med både nye og kendte ansigter.
På søndag fejres Roskilde Stifts 1000 års jubilæm. I løbet af weekenden kommer der til at ske en række aktiviteter i Roskilde, både for børn og voksne. Læs mere på roskildestift.dk/1000. Jeg skal selv deltage i festgudstjenesten på søndag og kan derfor ikke være med til vores egen gudstjeneste der. Til gengæld får I glæden af Jesper Bacher, der vil holde gudstjenesten i valgmenigheden.
Det er stort, at Roskilde Stift kan fejre jubilæum. Rigtig meget vand er løbet igennem fjorden disse tusind år. Det begyndte med katolicisme, og siden kom den lutherske reformation. Men først og fremmest er jubilæet en anledning til at takke Gud for hans trofasthed. Tager vi temperaturen på folkekirken i dag, er der nok at bekymre sig om og arbejde med. Men tager vi temperaturen på Gud, så er den god og stabil. Gud er trofast!

Som valgmenighed har vi en del selvstændighed, men vi er en del af folkekirken, og vi står på skuldrene af generationer, der er gået forud for os. Ligesom dem må vi bygge kirke på Bibelen og de kristne bekendelsesskrifter – og med samme vision: At evangeliet må nå længere ud. Det er Roskilde Stifts berettigelse – og hele kirkens berettigelse: At Guds rige må vokse, troen fornyes og styrkes, og mennesker få et møde med den sande og levende Gud.
Det er også valgmenighedens berettigelse, og derfor glæder jeg mig til vores gudstjenester dette efterår.
Christian Canu Højgaard, valgmenighedspræst

SAMTALE OG SJÆLESORG
Kontakt Christian for samtale, forbøn og sjælesorg. Skriv en besked eller ring for at aftale et tidspunkt. Præsten har tavshedspligt.
Kontakt: 2623 0861 eller cch@dbi.edu

BESTYRELSEN
Preben Nielsen (formand)
Elsebeth Hansen (næstformand)
Michael Nørgaard (kasserer)
Rebekka Rom (sekretær)
Kasper Søvndal
Kontakt: bestyrelsen@vesva.dk

Præst Christian Canu Højgaard
Post a Comment

Vestsjællands Valgmenighed

Find os her

Vi holder til i Slagelse Missionshus.