top
Blogindlæg Feliz Navidad

Feliz Navidad

Kære familie og venner Vi vil ønske jer alle en Glædelig jul og et Godt nytår! Vi håber, at fejringen af Jesus må bringe håb til alle hjerter. En frelser er født os – og vi kan trygt læne os ind i hans trøst og styrke. I skrivende stund er vi i isolation, efter vi begge blev smittet med coronavirus i begyndelsen af december. Vi har været mærket af det med de symptomer mange oplever, men ikke hårdt ramt. Til gengæld skaber det usikkerhed omkring vores udrejse. Der arbejdes målrettet på at få os til Peru den 6/1, men vi er spændte på, om vi kan nå at dokumentere en negativ test (man risikerer at teste positiv, selvom man er blevet rask). Når det er sagt, er kufferterne ved at være pakket, spanskkundskaberne i fremdrift, og julen står for døren. Vi glæder os til at fejre Jesus´ fødsel og stoler på, at han vil bane vej for os til Peru.

De forgangne uger siden sidste nyhedsbrev har været præget af både travlhed med ægteskabskurser, forkyndelse, møde med de andre missionærer, besøg i Københavnerkirken og udsendelsesfest fra Vestsjællands Valgmenighed. Pga isolationen når vi desværre ikke at gæste Nordvestkirken og LM-kirken Amager, inden vi rejser ud, men har sendt en digital hilsen til vores nye venner der.

Set over hele året har det været meget opløftende og berigende at undervise ca. 50 par i ægteskabskurset PREP. Vi fornemmer at mange har fået meget ud af det, og vi er selv kommet godt ind i stoffet, da vi har holdt det samme kursus hele 6 gange. Vi regner med, vi kan bruge noget af det vigtige stof ude i Peru, når vi får det oversat til spansk. Året har også budt på vigtige begivenheder i familien. Trods pandemien fik vores datter Alma og Simon hinanden i Nazaret kirke, Marius blev student og Emil kom flot igennem sit første år som historiestuderende. Frederiks far har været meget syg i år, men siden i sommers er han blomstret op igen. Der er meget at takke for!

At vi måtte udsætte rejsen til Peru (som skulle have været i oktober) har også givet os mulighed for at lære vores bagland i Luthersk Mission bedre at kende og skabe interesse for vores udsendelse både mht. forbøn og økonomisk støtte. Begge dele er uvurderligt ift., at det skal lykkedes med arbejdet i Peru. Med hjælp fra svigersøn Simon, har Frederik åbnet en hjemmeside med salmer til kirkeåret på ”Salmesmeden.dk”, og her den 20.12 udkommer hans nye album ”Baglæns til verden” på Spotify med 11 numre om de første 20 år af hans liv. Overskuddet fra afspilningerne vil gå til LM´s tværkulturelle arbejde. Det er flere års fritidsbeskæftigelse, som forsinkelsen nu har hjulpet det sidste stykke på vej. Vi bruger også noget af den overskydende tid til sidste redigering af vores næste bog om sex for forlovede og nygifte, som udkommer til sommer hos Forlagsgruppen Lohse. Men vi prøver også dagligt at huske hinanden på den vigtige tid til gåture, bøn og hvile. Det er let at glide ind i bekymringer over de omvæltninger, vi står i.

Bønneønsker:

  1. At vi må blive friske og komme til Peru.
  2. At vores børn må komme godt ind i det nye år.

Til sidst vil vi lade os Inspirere af de spanske gloser og ønske alle en Glædelig fødselsfest! (Feliz Navidad)

Kærlig hilsen Frederik og Lise

For et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre.

Esajas bog 9, 5
Post a Comment

Vestsjællands Valgmenighed

Find os her

Vi holder til i Slagelse Missionshus.