top
Blogindlæg Julebrev

Julebrev

Se, den unge kvinde skal blive med barn og føde en søn, og de skal give ham navnet Immanuel.

Esajas 7, 14

Så er vi landet til dansk vinter og juletid med familien og ser frem til de kommende uger herhjemme. Det er også tid til at se lidt tilbage på vores første år som missionærer. Det første år i Peru har i høj grad været et pandemi-år med mundbind, mange restriktioner og dertilhørende vanskelige arbejdsvilkår. De seneste måneder er Peru dog lukket mere op med dejlige gudstjenester, mens alt arbejdet i familieprojektet stadig har været online. Vi har netop undervist for 12. og sidste gang på semesterets ægteskabskursus hjemme fra huset og glæder os over de mange positive evalueringer fra de deltagende par.

Det har året igennem også været en stor glæde for os at deltage i madprojektet – et praktisk stykke arbejde i en virtuel tid i godt fællesskab med både peruanere og missionærer fra hele verden. Madprojektet fortsætter i 2022 under den lutherske kirkes egne vinger og indgår i kirkens kald til at besøge fattige familier med både tun på dåse og evangeliet om Jesus. Der kom smeltechokolade i poserne her i december. Kage og varm chokolade er et stort julehit i Peru!

Det er ikke nogen hemmelighed, at vores familiære forhold i Danmark har vist sig at være en større udfordring at være på afstand af, end vi havde forestillet os. Vores forældres forværrede helbred kalder på større opmærksomhed fra os og savnet efter børnene har indimellem trukket tårer. Kaldet som missionærer og kaldet til familien hjemme er braget sammen indeni os på en måde, vi ikke havde forventet. Dertil er kommet Lises egen forværrede helbredssituation og de seneste to måneders næsten permanente hovedpine. Den samlede vurdering er blevet, at det er bedst for os at afslutte vores udsendelse i anden halvdel af 2022 efter to års ansættelse. Det har været en svær beslutning med mange overvejelser, dilemmaer og følelser af tab. Vi oplever jo stadig et kald og en stor kærlighed til Peru og kirken herude – og at der stadig er meget for os at gøre. Vi vil nu gøre alt, hvad vi kan for både at yde og nyde vores andet og sidste år i Arequipa.

Immanuel betyder Gud med os, og vi samler os for tiden meget om dette vigtige budskab: At Gud er med os under alle forhold. At Gud er kommet til os i Jesus Kristus for at være med os – også når vores veje gennem livet er mere krogede, end vi regnede med, når vi må opgive drømme og træffe svære beslutninger. Gennem sit liv, død og opstandelse vil Jesus Kristus lede os til et evigt liv uden sygdomme, smerte og død. Vi forsøger at lade tidens livgivende budskab få plads i både vores hjem og i vores sind. Gennem tekster vi læser, måden vi pynter op og andre nye og gamle vaner, hvormed vi byder Jesus ind i vores hjerter og hjem. Frederik har i sidste uge indspillet en ny julesang, der udtrykker noget af dette:

Vi vil ønske alle jer kære læsere af nyhedsbrevene en velsignet jul og et godt nytår. Gud er med os!

Bedeønsker:

  • En god juletid i Danmark
  • Vores børn: Alma, Simon, Emil og Marius
  • Vores overvejelser om fremtiden

Med kærlig hilsen
Lise og Frederik

Post a Comment

Vestsjællands Valgmenighed

Find os her

Vi holder til i Slagelse Missionshus.