top
Blogindlæg Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte

Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte

Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din styrke og af hele dit sind… og du skal elske din næste som dig selv.

Matthæusevangeliet 22, 37+39

Året 2022 begyndte i Danmark med vigtig tid med vores børn og forældre samt dejlige menighedsbesøg. Det betyder meget for os, at I lever med hjemmefra. At vi ved, der bliver bedt for os og vi ikke står alene i tjenesten som missionærer. Vi er kede af, at vi ikke nåede rundt til alle vores kontaktsteder. Det vil vi råde bod på i løbet af efteråret. Samme dag som vi landede i Arequipa rejste Frederik videre til præsteretræten ved Stillehavet og underviste kirkens præster og præstefruer. Emnerne var: Hvordan lever vi som præstepar? Og: Kristen sjælesorg – hvordan gør vi? Der blev også tid til både volleyball på stranden og mange gode samtaler om præsteliv og kirkeliv. Imens fik Lise landet i vores dejlige hjem i Arequipa med spanskundervisning på programmet.

Vi fortsatte så sammen til kirkens bibelskole i Juliaca i knapt 4000 meter højde. På billedet er alle elever, lærere, ledere og køkkenpersonale med. Bortset fra lidt højdesyge blev det en fantastisk uge. Frederik underviste på lederlinjen i ”Kristen etik – baseret på De Ti Bud.” Det kom der mange interessante samtaler ud af. Hvilke afguder har vi i dag? Er det at stjæle at beholde en 50´er, man har fundet på gaden? Målet med undervisningen var at hjælpe deltagerne til at forholde sig til etiske dilemmaer og samtidig huske, at Jesus har opfyldt budene for os syndere, så vi ikke skal holde budene for at undgå Guds straf, men for at fremme livet for vores næste. Vi fik også en aften med de ugifte omkring kærlighed og grænser. De unge i kirken forelsker sig jo gudskelov som alle andre unge, og det var lærerigt at dele dilemmaer med dem omkring følelser og seksualitet. Generelt var de mere vidende og fromme, end vi havde regnet med og for første gang havde de et rum, hvor alt var tilladt at sige og spørge om.

Bønneønsker:

  • For vores arbejde i familieprojektet
  • For vores børn: Alma, Simon, Emil og Marius

Kærlig hilsen
Lise og Frederik

Vi sluttede af ved Titicaca-søen, verdens højeste navigerbare sø, hvor vi bl.a. besøgte de flydende Uros-øer. Et par tusind mennesker lever på disse øer af fiskeri og turisme. Vel tilbage i Arequipa er det nu blevet hverdag igen. Vi skal have lagt en plan for det næste halve år i familieprojektet, som slutter ved udgangen af 2022. Vi håber, at vi kan nå at klæde nogle par på til at fortsætte arbejdet med at undervise og rådgive i kirken. Det er ikke så almindeligt at tale sammen om de vigtigste problemer i ægteskabet og i familien. Så hvis vi skulle have et ønske om at bidrage til en lille kulturændring er det denne – med Guds hjælp!

Post a Comment

Vestsjællands Valgmenighed

Find os her

Vi holder til i Slagelse Missionshus.